Zdravý recept

Polévka ze škeblí

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 254 minut
Doba přípravy: 240 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 39504

Ingredience

20 g Cibulka jarní
10 g Paprika červená
8 g Sůl
2 l Voda pitná
5 g Česnek
300 g Škeble čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 60 kcal
Kilojoule 250kJ
1% Sacharidy 3 g
0% Tuky 0 g
42% Sodík 838 mg
17% Bílkoviny 10 g

Polévka ze škeblí postup přípravy receptu:

1

Očištěné škeble propláchneme pod tekoucí vodou a vaříme 3 hodiny v osolené vodě, abychom je zbavili sedimentu. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Jarní cibulku a papriku očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na stejně velké kousky. Škeble zbavené sedimentu vaříme ve vroucí vodě 5 minut, jen do momentu, kdy se otevřou. Potom hned přidáme nakrájenou cibulku a proužky papriky. Polévku podáváme teplou.

Poznámka

Mušle ve škeblích musejí být živé, jinak by páchly rybím zápachem. Mušle se musí vařit tak akorát, ne delší dobu, jinak by maso tuhlo a nebylo by chutné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept