Recept

Základní hnědá omáčka s vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39513
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Bobkový list
1 ks Celer bulvový
2 polévková lžíce Celer - nať
1 stroužek Česnek
100 g Cibule
500 g Hovězí maso přední
1,5 kg Kosti hovězí řídké
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 g Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Protlak rajčatový
30 g Slanina vepřová
20 g Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,257 kcal
Kilojoule 5 259kJ
7% Sacharidy 24 g
278% Tuky 209 g
70% Sodík 1 g
205% Bílkoviny 115 g

Základní hnědá omáčka s vínem postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přisypeme kosti a nakrájenou slaninu a maso, opečeme a osolíme, ihned zalijeme trochou vody a mícháme.

2

Zeleninu na polévku očistíme a nakrájíme na malé kousky, to samé uděláme s česnekem a cibulí. Zeleninu vmícháme do hrnce.

3

Poprášíme moukou a opékáme, směs stále mícháme, tak aby se nepřipálila. Přilijeme víno ( 200ml ) a protlak, ochutíme tymiánem, pepřem, petrželkou, bobkovým listem a celerovou natí, zalijeme zbylou vodou.

4

Takto vaříme zhruba dvě hodiny.

5

Poté omáčku zbavíme koření a propasírujeme.

6

Nakonec omáčku dolijeme zbylým vínem, smíchaným s moučkou a dochutíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept