Polévka z mořských řas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 92 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z mořských řas
Celkový čas: | 92 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 32 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 39514 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Hovězí kližka |
20 g | Řasa Wakame |
3 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
2,8 g | Česnek |
13 ml | Olej sezamový |
3 ml | Omáčka sójová |
6 ml | Omáčka sojová světlá |
0,1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,8mg |
Vláknina | 92,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Řasa Wakame , Voda pitná, Česnek, Olej sezamový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Omáčka sójová, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z mořských řas postup přípravy receptu:
1 | Mořské řasy namočíme na jednu hodinu do studené vody. Po hodině je vysušíme promnutím v utěrce a nakrájíme je na krátké nudličky. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na čtverce - 2,5cm. Kousky masa obalíme v sojové světlé omáčce s nastrouhaným česnekem. V hrnci na rozpáleném sezamovém oleji orestujeme kousky masa a po 1minutě k nim přidáme připravené mořské řasy a restujeme další 3 minuty. Orestované maso a řasy zalijeme vodou a přivedeme k varu. Po dosažení varu vaříme maso a řasy dalších 20 minut na středním ohni. Po 20 minutách přimícháme sójovou omáčku, ochutíme solí a krátce povaříme. Polévku podáváme horkou. |