Recept

Bramborový koláč s parmskou šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39515

Ingredience

1 kg Brambory
500 g Chlebová směs
6 ks Cibulka jarní
1 špetka Kmín římský
50 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Olej slunečnicový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí
200 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,075 kcal
Kilojoule 4 497kJ
35% Sacharidy 127 g
65% Tuky 49 g
24% Sodík 485 mg
64% Bílkoviny 36 g

Bramborový koláč s parmskou šunkou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a 20 minut vaříme. Poté brambory slijeme, necháme vychladnout a oloupeme. Chlebové těsto vyválíme a vložíme do vymazané koláčové formy. Troubu předehřejeme na 200°C.

2

Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme tvaroh, najemno nasekanou a očištěnou jarní cibulku, pokrájenou parmskou šunku,, škrob, vlažné mléko, vejce, olej a vymícháme v hladké těsto. Osolíme, opepříme, přidáme římský kmín a rozložíme do koláčové formy na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.

3

Po upečení ihned servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept