Bramborový koláč s parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč s parmskou šunkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39515 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
500 g | Chlebová směs |
6 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
150 ml | Olej slunečnicový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka parmská |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 123g |
---|---|
Cholesterol | 136,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 15,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Kmín římský, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chlebová směs, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč s parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a 20 minut vaříme. Poté brambory slijeme, necháme vychladnout a oloupeme. Chlebové těsto vyválíme a vložíme do vymazané koláčové formy. Troubu předehřejeme na 200°C. |
2 | Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme tvaroh, najemno nasekanou a očištěnou jarní cibulku, pokrájenou parmskou šunku,, škrob, vlažné mléko, vejce, olej a vymícháme v hladké těsto. Osolíme, opepříme, přidáme římský kmín a rozložíme do koláčové formy na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut. |
3 | Po upečení ihned servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |