Recept

Bramborový nákyp rajčátky a krůtími nudličkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39519
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

700 g Brambory
2 ks Cibule červená
0,5 kávová lžička Harissa pasta
1 špetka Kari koření
700 g Krůtí prsa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Pažitka
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 g Rajčata
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 852kJ
10% Sacharidy 35 g
18% Tuky 13 g
9% Sodík 184 mg
81% Bílkoviny 46 g

Bramborový nákyp rajčátky a krůtími nudličkami postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, posypeme kari. Červenou cibuli očistíme a pokrájíme na špalíčky.

2

V misce smícháme rajčatový protlak, mletou papriku, harisu, trochu vody a promícháme. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní krůtí nudličky, obložíme je cibulovými špalíčky, zalijeme směsí s rajčatovým protlakem a v předehřáté troubě pečeme 30 minut.

3

Brambory očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kolečka. Cherry rajčátka omyjeme a překrájíme na čtvrtiny.

4

Z trouby vyndáme zapékací misku s masem, přidáme plátky brambor, rajčátka a vložíme zpátky do trouby. Pečeme dalších 30 minut.

5

Po upečení pokrm servírujeme na připravené talíře a zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept