Křen smetanový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křen smetanový
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3952 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 375,3mg |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 20,3mg |
Vláknina | 281,6mg |
Vitamín A | 3,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křen smetanový postup přípravy receptu:
1 | Smetanu si ušleháme. |
2 | Křen oloupeme, nastrouháme a ihned po nastrouhání zamícháme do ušlehané smetany a osolíme. Pokud necháme křen déle nastrouhaný, zčerná. |
Poznámka
Smetanový křen podáváme k uzenému studenému jazyku, k libovému uzenému masu anebo k šunce. Smetanovým křenem plníme i šunkové závitky.