Omáčka z másla, hořčice a žloutku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z másla, hořčice a žloutku
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39520 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Estragon |
1 polévková lžíce | Hořčice |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 167,7mg |
Draslík | 85,2mg |
Vláknina | 280,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Estragon, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z másla, hořčice a žloutku postup přípravy receptu:
1 | V menším hrnci rozpustíme lžíci másla a vodu, za stálého míchání necháme spojit, sporák vypneme a směs odstavíme, teď do ní důkladně zamícháme žloutky, opět postavíme na sporák a přimícháme zbylé máslo, omáčka se nesmí vařit. |
2 | Omáčku osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou. |
3 | Nakonec vmícháme hořčici a nasekaný estragon. |