Jednoduchý recept

Omáčka z másla, hořčice a žloutku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39520
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Estragon
1 polévková lžíce Hořčice
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 357kJ
0% Sacharidy 2 g
45% Tuky 34 g
6% Sodík 124 mg
8% Bílkoviny 4 g

Omáčka z másla, hořčice a žloutku postup přípravy receptu:

1

V menším hrnci rozpustíme lžíci másla a vodu, za stálého míchání necháme spojit, sporák vypneme a směs odstavíme, teď do ní důkladně zamícháme žloutky, opět postavíme na sporák a přimícháme zbylé máslo, omáčka se nesmí vařit.

2

Omáčku osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou.

3

Nakonec vmícháme hořčici a nasekaný estragon.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept