Recept

Jehněčí špízy s červenou cibulí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39521

Ingredience

2 ks Cibule červená
500 g Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
12 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 932kJ
5% Sacharidy 19 g
43% Tuky 32 g
8% Sodík 165 mg
47% Bílkoviny 26 g

Jehněčí špízy s červenou cibulí postup přípravy receptu:

1

Mleté jehněčí maso vložíme do mísy, přidáme vejce, římský kmín, oregano, šalvěj, pepř, sůl a důkladně promícháme.

2

Z masové směsi tvarujeme kuličky. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na špalíčky. Cherry rajčátka omyjeme. Na špízové jehly střídavě napichujeme masové kuličky, cibuli a cherry rajčátka. Hotové špízy potřeme olivovým olejem.

3

Grilovací pánev rozpálíme a špízy na ní grilujeme z každé strany 7 minut. Poté ihned servírujeme.

Poznámka

Jako příloha se hodí jogurtová omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept