Jehněčí špízy s červenou cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí špízy s červenou cibulí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39521 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
500 g | Jehněčí maso mleté |
1 kávová lžička | Kmín římský |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
12 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 152,6mg |
Draslík | 907,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí maso mleté, Kmín římský, Oregano sušené, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí špízy s červenou cibulí postup přípravy receptu:
1 | Mleté jehněčí maso vložíme do mísy, přidáme vejce, římský kmín, oregano, šalvěj, pepř, sůl a důkladně promícháme. |
2 | Z masové směsi tvarujeme kuličky. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na špalíčky. Cherry rajčátka omyjeme. Na špízové jehly střídavě napichujeme masové kuličky, cibuli a cherry rajčátka. Hotové špízy potřeme olivovým olejem. |
3 | Grilovací pánev rozpálíme a špízy na ní grilujeme z každé strany 7 minut. Poté ihned servírujeme. |
Poznámka
Jako příloha se hodí jogurtová omáčka.