Rajčatovo-sýrová pomazánka na topinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatovo-sýrová pomazánka na topinky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39522 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
100 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 163,9mg |
Draslík | 346,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatovo-sýrová pomazánka na topinky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nastrouhanou cibuli zpěníme na pánvi na rozehřátém másle. Přidáme vroucí vodou spařená, oloupaná a vidličkou rozmačkaná rajčata. Osolíme, opepříme, přisypeme nastrouhaný sýr a vše zalijeme rozšlehanými vejci. Zvolna smažíme za stálého míchání do zhoustnutí. |
2 | Hotovou pomazánku nastavíme rozdrobenou střídkou žemle a nakonec vmícháme nasekanou petrželku. |
Rajčatovo - sýrová pomazánka na topinky se mi hodila k topinkám, které jsem se rozhodla připravit a tato směs je vážně vynikající (mezi námi – snědla bych ji i samotnou, je vážně moc dobrá ). Recept doporučuji a můžete si ho připravit třeba jako ozdobu na topinky, které vykrojíte vykrajovátkem. Jakmile je takto předložíte před hosty, jen se po nich zapráší.