Rybí polévka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s houbami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39523 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
30 g | Kedlubna |
30 g | Květák |
50 g | Mrkev kořen |
40 g | Olej rostlinný |
15 g | Paprika mletá sladká |
1000 g | Parmice |
50 g | Petržel kořen |
15 g | Petržel kudrnka |
1800 ml | Voda pitná |
120 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 81,7mg |
Draslík | 882,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kedlubna, Květák, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Parmice, Petržel kořen, Voda pitná, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé ryby vykucháme, očistíme, za hlavou propíchneme a nachytáme krev do misky. Odřízneme hlavy a ploutve. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Do hrnce nalijeme krev z ryb, přilijeme olej, rozehřejeme, přidáme cibuli, houby, orestujeme, přisypeme zeleninu, zasypeme mletou paprikou, chvíli podusíme a nakonec přiložíme osolené rybky. Zalijeme vodou opepříme a vaříme doměkka. Polévku příliš nemícháme, aby se ryby nerozpadly. |
3 | Odstavenou polévku posypeme posekanou petrželkou a podáváme. |