Jednoduchý recept

Rybí polévka s houbami

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39523
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

50 g Celer bulvový
120 g Cibule
30 g Kedlubna
30 g Květák
50 g Mrkev kořen
40 g Olej rostlinný
15 g Paprika mletá sladká
1000 g Parmice
50 g Petržel kořen
15 g Petržel kudrnka
1800 ml Voda pitná
120 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 209kJ
2% Sacharidy 7 g
44% Tuky 33 g
7% Sodík 143 mg
61% Bílkoviny 34 g

Rybí polévka s houbami postup přípravy receptu:

1

Čerstvé ryby vykucháme, očistíme, za hlavou propíchneme a nachytáme krev do misky. Odřízneme hlavy a ploutve. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.

2

Do hrnce nalijeme krev z ryb, přilijeme olej, rozehřejeme, přidáme cibuli, houby, orestujeme, přisypeme zeleninu, zasypeme mletou paprikou, chvíli podusíme a nakonec přiložíme osolené rybky. Zalijeme vodou opepříme a vaříme doměkka. Polévku příliš nemícháme, aby se ryby nerozpadly.

3

Odstavenou polévku posypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept