Hovězí řízečky s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízečky s nivou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39525 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí plec |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 172,6mg |
Draslík | 660,3mg |
Vláknina | 215,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí plec, Pažitka, Pomerančová šťáva, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízečky s nivou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme a opepříme. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme rozdrobenou nivu a na nízkém žáru rozpustíme. Mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo a hovězí řízečky na něm osamžíme. Poté je z pánve vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Do omastku na pánvi nalijeme pomerančovou šťávu a necháme projít varem, přimícháme smetanovou omáčku s nivou, najemno nasekanou pažitku a důkladně promícháme. |
4 | Na připravené talíře servírujeme opečené řízečky a podáváme přelité sýrovou omáčkou. |