Maďarský kuřecí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský kuřecí guláš
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39526 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1000 g | Kuřecí stehna |
1 dl | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprika zelená |
70 g | Petržel kudrnka |
150 g | Rajčata |
9 g | Sůl |
100 g | Těstoviny flíčky |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 103,8mg |
Draslík | 702,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský kuřecí guláš postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehenní řízky rozkrájíme na menší kusy, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Potom maso shrneme ke straně a na půlce pánve osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a zpěníme. Podlijeme trochou vody, promícháme s masem a prolisovaným česnekem a pozvolna zakryté dusíme a podle potřeby podléváme asi 15 minut. Když je maso měkké, přidáme brambory, zelenou papriku a rajče nakrájené na kostičky. Dusíme dalších 10 minut a nakonec přihodíme flíčky uvařené podle návodu a nasekanou petrželku. Dosolíme a můžeme podávat. |