Francouzský toast - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský toast
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39527 |
Ingredience
8 krajíc | Chléb konzumní |
75 g | Cukr krupice |
125 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 167,7mg |
Draslík | 39,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský toast postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme vejce, mléko a cukr a pořádně ušleháme do pěny. Do vaječného těstíčka namočíme plátek chleba a důkladně ho obalíme z obou stran. |
2 | Na pánvi pak rozehřejeme plátek másla a na mírném ohni opečeme chléb z obou stran. Následně chléb osušíme od másla pomocí papírových utěrek. |