Ředkvičková pomazánka na topinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičková pomazánka na topinky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 39528 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 192,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičková pomazánka na topinky postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozehřátém másle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, nastrouhané ředkvičky, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. |
2 | Potom vmícháme vejce a nakrájený tavený sýr. Za stálého míchání zvolna zahříváme, až se vejce srazí a sýr roztaví. |
3 | Pomazánku podáváme horkou. |