Omáčka pečená se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka pečená se zeleninou
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 195 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39529 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hříbky čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Pepř červený celý |
100 g | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
50 g | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Telecí kosti |
150 ml | Víno bílé |
500 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 361,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 320,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hříbky čerstvé, Pepř červený celý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí kosti, Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka pečená se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a nakrájíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme připravenou zeleninu a kost, přidáme rozmarýn a pepř, když se na pánvi vytvoří hnědý výpek, zalijeme směs vínem a fondem. |
3 | Do směsi vhodíme houby a vaříme zhruba 170 minut. |
4 | Směs přelijeme přes síto a do čisté omáčky vlijeme smetanu, dochutíme solí. |