Jednoduchý recept

Omáčka pečená se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 195 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39529
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hříbky čerstvé
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
2 g Pepř červený celý
100 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
50 g Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
1 ks Telecí kosti
150 ml Víno bílé
500 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 594kJ
3% Sacharidy 11 g
125% Tuky 93 g
4% Sodík 90 mg
4% Bílkoviny 2 g

Omáčka pečená se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme a nakrájíme.

2

V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme připravenou zeleninu a kost, přidáme rozmarýn a pepř, když se na pánvi vytvoří hnědý výpek, zalijeme směs vínem a fondem.

3

Do směsi vhodíme houby a vaříme zhruba 170 minut.

4

Směs přelijeme přes síto a do čisté omáčky vlijeme smetanu, dochutíme solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept