Recept

Hovězí řízečky ze středozemí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39530

Ingredience

600 g Hovězí vývar základní
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
3 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
125 g Víno Marsala
350 g Vývar zeleninový
3 ks Šalotka
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 031kJ
10% Sacharidy 36 g
10% Tuky 7 g
44% Sodík 882 mg
17% Bílkoviny 10 g

Hovězí řízečky ze středozemí postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme 2 lžíce olivového oleje, přidáme marsalu a promícháme. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší řízečky a vložíme do mísy s marinádou. Mísu zakryjeme a na 60 minut uložíme do chladničky.

2

Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, řízečky vyjmeme z marinády a osmažíme je. Poté je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

3

Do pánve s olejem přilijeme zeleninový vývar, přidáme zbytek marinády, osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou pažitku a šalotku. Přivedeme k varu a povaříme.

4

V misce rozmícháme škrob s trochou vody a nalijeme do omáčky. Nakonec do omáčky přidáme řízečky a vše ještě 5 minut zahříváme. Ihned poté podáváme.

Poznámka

Jako příloha se hodí jakékoliv těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept