Bílá ředkvová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 116 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá ředkvová polévka
Celkový čas: | 116 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 76 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 39531 |
Ingredience
10 g | Česnek |
20 g | Cibulka jarní |
300 g | Hovězí kližka |
1,6 l | Voda pitná |
Omáčky | |
---|---|
25 g | Cibulka jarní |
6 ml | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Řasa Nori |
300 g | Ředkev |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 213,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Voda pitná, Cibulka jarní, Ředkev, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Řasa Nori mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá ředkvová polévka postup přípravy receptu:
1 | Ředkev oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Mořskou řasu propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na delší nudličky. Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a dáme ho vařit. Když se voda s masem vaří, zmírníme plamen a vaříme maso 30 minut. Po této době přisypeme k masu sekaný česnek a polovinu nasekané cibulky. Do polévky přidáme také sójovou omáčku, ve které jsme rozmíchali druhou polovinu nasekané cibulky a špetku pepře a nakrájenou mořskou řasu. Polévku vaříme dalších 30 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a nakrájíme na drobné kousky. Na konec přisypeme kousky oloupané bílé ředkve a krátce povaříme - asi 7 minut. Polévku ochutíme solí a podáváme horkou. |