Jednoduchý recept

Omáčka bešamelová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39532
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
30 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 608kJ
3% Sacharidy 12 g
12% Tuky 9 g
3% Sodík 58 mg
9% Bílkoviny 5 g

Omáčka bešamelová postup přípravy receptu:

1

V menším hrnci na mírném ohni necháme rozpustit máslo, přisypeme mouku a neustále mícháme, přiléváme mléko a vaříme zhruba 5 minut.

2

Nakonec ochutíme přidáním soli, pepře, muškátového oříšku a citrónovou šťávou.

Poznámka

Muškátový oříšek je vlastně pecka z broskvovitého ovoce, ta když uzraje, tak pukne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept