Uzená polévka s bramborovými nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená polévka s bramborovými nočky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39533 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
50 g | Celer bulvový |
80 g | Cibule |
150 g | Mouka polohrubá |
50 g | Mrkev kořen |
50 g | Petržel kořen |
20 g | Petržel kudrnka |
5 ml | Polévkové koření |
1 ks | Vejce slepičí |
3000 ml | Vývar z uzeného masa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 24,5mg |
Draslík | 152,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 51,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar z uzeného masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená polévka s bramborovými nočky postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, petržel, celer očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli na kroužky, petrželku posekáme. |
2 | Uzený vývar přivedeme k varu, přidáme zeleninu s cibulí a vaříme doměkka. |
3 | Mezitím připravíme těsto. V misce smícháme mouku s vařenými rozšťouchanými bramborami a jedním vejcem. Vypracujeme těstíčko, které rovnou na hrubém struhadle nastrouháme do polévky. Zavaříme, odstavíme, ochutíme polévkovým kořením, posypeme petrželkou a ihned podáváme. |