Pečená červená řepa se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená červená řepa se špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39535 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Červená řepa |
10 g | Kmín celý |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
150 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 386,0mg |
Draslík | 644,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,4mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Kmín celý, Pažitka, Pomeranče, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená červená řepa se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy a posypeme kmínem. Špenátové listy umyjeme, nasekáme, přidáme k řepě, promícháme, přimícháme petrželovou nať, nasekanou pažitku, roztopené máslo, pomerančovou kůru a šťávu, osolíme, opepříme a vše mixérem rozmixujeme. Do mísy rozklepneme celé vejce, rozšleháme a a zlehka přimícháme do rozmixované hmoty. |
2 | Pekáč vymastíme máslem, posypeme strouhankou, směs vysypeme na pekáč, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut. |
3 | Po upečení nakrájíme na úhledné porce a podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé na vyhřátém talíři s kyselou okurkou.