Křen vaječný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křen vaječný
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3954 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Křen |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 64 kcal
Kilojoule 266kJ
1% Sacharidy 2 g
6% Tuky 5 g
3% Sodík 56 mg
5% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 222,1mg |
Draslík | 33,4mg |
Vláknina | 200,8mg |
Vitamín A | 313,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Křen vaječný postup přípravy receptu:
1 | Žloutky uvařené natvrdo smícháme se syrovým žloutkem. |
2 | Křen nastrouháme na jemno a přidáme spolu s ostatními přísadami do žloutků a vše řádně rozmícháme. Na závěr posypeme nasekanou pažitkou. |
3 | Křen vaječný podáváme ke studenému masu. |
Poznámka
Dva žloutky uvaříme natvrdo a jeden žloutek necháme syrový.