Recept

Pečené telecí hrudí s nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39541
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
150 g Chléb toastový
1 ks Cibule červená
150 g Houby čerstvé
250 g Jehněčí maso mleté
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
100 g Šunka parmská
1 kg Telecí hruď
150 ml Víno portské
100 ml Vývar zeleninový
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,077 kcal
Kilojoule 4 505kJ
10% Sacharidy 35 g
93% Tuky 70 g
35% Sodík 704 mg
114% Bílkoviny 64 g

Pečené telecí hrudí s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Telecí hrudí omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Toastový chléb namočíme na 10 minut do vody. Červenou cibuli a česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Parmskou šunku nakrájíme na malé proužky.

2

Na pánvi rozpustíme lžíci másla a parmskou šunku, cibuli, česnek a houby na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou pažitku. Přidáme mleté maso a ještě 10 minut restujeme. Nakonec přimícháme toastový chleb.

3

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

4

V telecím mase za pomoci nože utvoříme hlubokou kapsu a naplníme jí připravenou masovou nádivkou. Otvor za pomoci kuchyňské nitě zašijeme.

5

V pekáčku rozpustíme zbytek másla a maso ze všech stran opečeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 100 minut.

6

Vypečenou šťávu nalijeme do kastrůlku, přidáme portské víno a svaříme, nakonec přimícháme smetanu.

7

Telecí hrudí krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a zalijeme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept