Recept

Špenát na způsob krému

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39542
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
60 g Máslo jihočeské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
100 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kg Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 315kJ
4% Sacharidy 15 g
33% Tuky 25 g
22% Sodík 434 mg
22% Bílkoviny 12 g

Špenát na způsob krému postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy umyjeme, nasekáme a vložíme do hrnce s osolenou vodou, kde je vaříme asi 15 minut do měkka. Uvařený špenát scedíme. Na pánvi rozehřejeme máslo. přidáme drobně nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, posypeme moukou, vysypeme připravený špenát, zalijeme smetanou, přidáme vejce a za stálého míchání přivedeme k varu. Uvařené jídlo stáhneme ze sporáku a porcujeme na talíře.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé na teplém talíři, posypané nasekanou pažitkou s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept