Recept

Studený těstovinový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39543

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Cuketa
2,5 ml Hořčice
1 ks Lilek
15 ml Ocet vinný
60 ml Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
3 ml Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
3 ml Sůl
225 g Těstoviny konzumní
1 ks Česnek
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 609kJ
14% Sacharidy 52 g
24% Tuky 18 g
16% Sodík 323 mg
14% Bílkoviny 8 g

Studený těstovinový salát postup přípravy receptu:

1

Lilek si nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme jej 30 minut odležet.

2

Cuketu si nakrájíme na tenčí kolečka o velikosti zhruba 5mm.

3

Zelenou i červenou papriku rozpůlíme na dvě půlky, vyjmeme jadřinec i semínka. Nakrájíme na silné proužky. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.

4

Omyjeme rajčata a doprostřed vyřízneme křížek. Rajčata ponoříme na 30 sekund do vařící vody. Po vyjmutí rajčata opatrně oloupeme. Odkrojíme stopku a nakrájíme na 8 kousků.

5

V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a osmažíme cibuli do zlatova.

6

Kolečka lilku opláchneme pod tekoucí vodou a dáme vysušit kuchyňským papírem. Kolečka nyní rozkrájíme na větší kousky.

7

K cibuli přidáme lilek, cuketu, proužky papriky, rajčata i utřený česnek a zvolna opékáme asi 20 minut, dokud nebude zelenina měkká. Směs dochutíme solí, octem a pepřem a občas zamícháme.

8

Do velkého hrnce si připravíme těstoviny a zalijeme vařící vodou, ve které následně 10 minut vaříme. Ochutíme solí. Těstoviny opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.

9

Zbytek oleje zašleháme s olejem a hořčicí. Směs podle chuti osolíme a opepříme.

10

Vychladlé těstoviny a zeleninu důkladně zamícháme společně s rozšlehaným olejem. Podáváme řádně vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz