Polévka s hovězími žebírky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 450 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s hovězími žebírky
Celkový čas: | 450 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 240 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 39544 |
Ingredience
600 g | Hovězí žebra |
200 g | Ředkev |
8 l | Voda pitná |
Koření | |
---|---|
60 g | Česnek |
180 g | Cibulka jarní |
36 ml | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Polévka s hovězími žebírky | |
1 kávová lžička | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 170,5mg |
Draslík | 708,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí žebra, Ředkev, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Sůl, Vejce slepičí, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s hovězími žebírky postup přípravy receptu:
1 | Maso propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme z něj |
2 | tuk a šlachy a nakrájíme ho na malé kousky a namočíme ho na 3 dny do studené vody, přičemž vodu každou hodinu vyměníme. Ředkev oloupeme a nastrouháme na nudličky. |
3 | Na pánev rozklepneme vejce tak, aby zůstalo kompletní a |
4 | necháme ho na rozehřátém tuku ztuhnout. Ztuhlé vejce nakrájíme na kousky do tvaru kosočtverců. Koření smícháme. Do vroucí vody dáme kousky masa a vaříme je 2 minuty. Po této době vodu slijeme a nahradíme čerstvou. |
5 | S čerstvou vodou vaříme maso na prudkém ohni 20 minut, poté oheň zmírníme a vaříme 2 hodiny. Po této době přidáme kousky ředkve a kousky cibule a česneku, polévku vaříme další hodinu a průběžně odebíráme z polévky tuk z masa. Po této době vývar odstavíme z ohně, necháme ho mírně zchladit a přecedíme přes utěrku. |
6 | Poté vývar dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí, vrátíme do vývaru kousky masa a krátce povaříme - asi 5 minut na střední teplotě. Polévku vlijeme do misek nebo talířů, ochutíme kořenící omáčkou a ozdobíme vaječnými kosočtverečky. Polévku podáváme teplou s vařenou rýží. |