Bylinková vepřová panenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková vepřová panenka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39545 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 ks | Libeček |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
450 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 182,8mg |
Draslík | 740,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kerblík, Limetka, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková vepřová panenka postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky, které naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Pažitku, libeček, oregano a kerblík omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. V misce rozšleháme vejce. Řízečky nejprve obalíme ve vajíčku a poté v bylinkách. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky na něm osmažíme. |
4 | Servírujeme na připravené talíře a zdobíme plátky limetky. |