Recept

Hovězí řízečky s ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39549
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 ks Mandarinky
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 g Meruňky sušené
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Perník
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
80 g Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
250 ml Víno portské
350 g Hovězí maso zadní

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 857 kcal
Kilojoule 3 585kJ
37% Sacharidy 133 g
22% Tuky 16 g
16% Sodík 317 mg
63% Bílkoviny 35 g

Hovězí řízečky s ovocem postup přípravy receptu:

1

Sušené meruňky nakrájíme na kostičky. Chilli papričku očistíme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme meruňky a za stálého míchání glazujeme.

2

Přidáme balsamico, portské víno, chilli a rozmarýn. Do směsi rozdrobíme perník a asi 5 minut povaříme, nakonec přimícháme pokrájené dílky mandarinek. Osolíme a opepříme.

3

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme a opepříme. Do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do další rozšleháme vajíčka a do třetí nasypeme strouhanku promíchanou s najemno nasekanou pažitkou. Řízečky postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.

4

Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízečky na něm smažíme.

5

Servírujeme na připravené talíře a podáváme s ovocnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept