Tvarohová omáčka tatarská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová omáčka tatarská
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 3955 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kapary sterilované |
1 kávová lžička | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 319,4mg |
---|---|
Cholesterol | 48,1mg |
Draslík | 8,1mg |
Vláknina | 178,4mg |
Vitamín A | 91,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapary sterilované, Okurky nakládané, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová omáčka tatarská postup přípravy receptu:
1 | Osolený žloutek utřeme s olejem a prolisovaným tvarohem. |
2 | Poté přimícháme ostatní přísady, které co nejjemněji nakrájíme. |
3 | Omáčku dochutíme citrónovou šťávou a opepříme. |