Sedmihradské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sedmihradské kuře
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39551 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
10 g | Sůl |
Na nádivku | |
---|---|
1 ks | Cibule |
100 g | Játra kuřecí |
8 g | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Mléko polotučné |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kudrnka |
1 ks | Rohlíky bílé |
20 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 212,5mg |
Draslík | 398,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Sůl, Cibule, Játra kuřecí, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sedmihradské kuře postup přípravy receptu:
1 | V míse namočíme do mléka rohlík na kostičky. Přidáme nasekaná kuřecí játra, slaninu, vejce, cibuli nadrobno, žampiony nadrobno, kousek másla a koření. Všechno důkladně promícháme. Celé kuře nasolíme zevnitř i zvenku, naplníme připravenou nádivkou osolíme a sešijeme. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, často podléváme a potíráme vypečenou šťávou. |