Jednoduchý recept

Špagety s torcellem a bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 62 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39552
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 ml Ančovičky konzervované
30 ml Bylinky čerstvé - svazek
15 ml Citronová šťáva
5 ml Cukr krupice
30 ml Kapary
125 ml Olej olivový
15 ml Olej rostlinný
3 ml Pepř černý mletý
250 g Špagety
3 ml Sůl
200 g Šunka dušená
150 g Tuňák v oleji
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 173kJ
15% Sacharidy 54 g
61% Tuky 46 g
19% Sodík 374 mg
55% Bílkoviny 31 g

Špagety s torcellem a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Špagety nalámeme na menší kousky a dáme je do hrnce s vařící vodou. Mírně osolíme, přilijeme lžičku rostlinného oleje.

2

Těstoviny vaříme 10 minut, průběžně zkontrolujeme, zda-li nejsou rozvařené. Posléze je procedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme je dobře a okapat a vystydnout.

3

Tuňáka osušíme v pečícím papíře a nakrájíme na kousky. Šunku nakrájíme na jemné proužky. Ve velké míse smícháme tuňáka, proužky šunky, kapary a vychladlé špagety. Směs důkladně promícháme.

4

Na dresink si smícháme dohromady v misce žloutek, nadrcené ančovičky, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř a olivový olej. Na závěr přidáme bylinkovou směs.

5

Dresinkem zalijeme směs, dobře promícháme a následně promícháme i s těstovinami. Pokrm zakryjeme a necháme ho 30 minout odležet, aby se chutě smíchaly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept