Jednoduchý recept

Tvarohový sýr vařený

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39554

Ingredience

200 g Chléb celozrnný žitný
5 g Kmín drcený
100 g Máslo čerstvé
10 g Paprika mletá sladká
100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
20 g Sůl
500 g Tvaroh tvrdý
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
7% Sacharidy 23 g
23% Tuky 17 g
76% Sodík 2 g
50% Bílkoviny 28 g

Tvarohový sýr vařený postup přípravy receptu:

1

Tvrdý tvaroh dobře rozetřeme, přidáme drcený kmín, mletou papriku, osolíme a přilijeme trochu piva. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká hmota. Přendáme ji do porcelánové misky, přikryjeme utěrkou a necháme několik dní uležet.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme uleželý sýr, za stálého míchání necháme rozpustit a jakmile znovu začne houstnout, odstavíme. Přimícháme jeden žloutek a dobře promícháme.

3

Sýr vlijeme do skleněné nádoby, dáme do chladu a necháme zatuhnout.

4

Ztuhlý sýr nakrájíme a podáváme s tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept