Hovězí řízečky s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízečky s hruškami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39555 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
4 ks | Hrušky |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 111,9mg |
Draslík | 629,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hrušky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízečky s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Hovězí roštěnec nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. |
2 | Řízečky obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky osmažíme. Vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | V pekáčku smícháme bazalku se smetanou. Kousky hrušek vložíme do pekáčku, přilijeme smetanu, přidáme řízečky a a dusíme asi 30 minut. |
4 | Poté ihned podáváme. |