Jednoduchý recept

Hovězí řízečky s cibulovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39556
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule červená
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
125 ml Víno portské
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 406kJ
5% Sacharidy 18 g
49% Tuky 37 g
14% Sodík 284 mg
60% Bílkoviny 34 g

Hovězí řízečky s cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Naklepeme, osolíme, opepříme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2

Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky na něm osmažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Cibulová kolečka vložíme na pánev a osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme zeleninovým vývarem a portským vínem. Promícháme, přidáme najemno nasekanou pažitku a necháme zhoustnout.

4

Řízečky servírujeme na připravené talíře a podáváme s cibulovou omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu podáváme šťouchané brambory s jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept