Hovězí řízečky s cibulovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízečky s cibulovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39556 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule červená |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno portské |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 104,1mg |
Draslík | 560,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízečky s cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Naklepeme, osolíme, opepříme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky na něm osmažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Cibulová kolečka vložíme na pánev a osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme zeleninovým vývarem a portským vínem. Promícháme, přidáme najemno nasekanou pažitku a necháme zhoustnout. |
4 | Řízečky servírujeme na připravené talíře a podáváme s cibulovou omáčkou. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme šťouchané brambory s jarní cibulkou.