Jednoduchý recept

Kuře pečené v hlíně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 39558

Ingredience

6 g Kmín celý
1,2 kg Kuře
300 g Slanina vepřová
9 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 080kJ
0% Sacharidy 1 g
53% Tuky 40 g
43% Sodík 855 mg
58% Bílkoviny 32 g

Kuře pečené v hlíně postup přípravy receptu:

1

Kuře důkladně nasolíme zvenku i zevnitř, dovnitř naskládáme plátky slaniny a zašijeme. Posypeme kmínem a obalíme v hliněné kaši nejlépe z jílu. Necháme zaschnout krustu a mezitím připravíme ohniště. Vyhloubíme mírnou prohlubeň, na jejímž dně rozhoříme oheň. Když zůstanou jen žhavé uhlíky, kuře v zaschlé hlíně na ně dostředu položíme a ze stran přihrábneme žhavé uhlíky, aby bylo kuře celé zakryté. Nad ním udržujeme malý oheň alespoň 2 hodiny, postupně necháme oheň dohasnout a kuře ještě půl hodiny dojít. Poté ho vyhrabeme, rozřízneme a sloupneme hliněnou krustu a kuře naporcujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept