Tvarohový sýr uzený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový sýr uzený
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39562 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Chléb celozrnný žitný |
60 g | Sůl |
500 g | Tvaroh tvrdý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 84,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový sýr uzený postup přípravy receptu:
1 | Tvrdý tvaroh nastrouháme, dobře promícháme se solí a vytvarujeme dva menší bochníčky. Dáme je do udírny a necháme velmi pozvolna vyudit. |
2 | Takto vyuzený sýr používáme samostatně s tmavým chlebem nebo jako náhražku za oštiepok. |
Poznámka
Ještě lepší vůni sýr získá, když se udí společně s klobáskami nebo masem.