Těstovinový salát s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 39564 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
450 g | Chřest bílý |
2 ks | Citrony |
2 ks | Cuketa |
30 ml | Cukr krupice |
90 ml | Olej olivový |
3 ml | Pepř černý mletý |
30 ml | Petržel - nať |
1 ks | Salát ledový |
3 ml | Sůl |
115 g | Tagliatelle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 496,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citrony, Cuketa, Cukr krupice, Salát ledový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny zalijeme vařící vodou a vaříme ve velkém hrnci 10 minut. Ochutíme špetkou soli. Průběžně kontrolujeme, aby se nám těstoviny nerozvařily. Těstoviny scedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat a vychladnout. |
2 | Ve velkém hrnci vaříme cukety a nakrájený chřest zhruba 4 minuty, dokud nejsou měkké. Chřest a cukety scedíme a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. |
3 | Vychladlé těstoviny společně s vařenou zeleninou, bylinkami, a dílky citrónu umístíme do velké mísy a smícháme. Dáváme pozor, aby se nám zelenina nepolámala. |
4 | Na zálivku smícháme nastrouhanou citrónovou kůru, vymačkanou šťávu z citrónu, olej, cukr, sůl a pepř. |
5 | Zálivkou zalijeme těstovinovou směs a řádně promícháme, aby zálivka pokryla zeleninu a těstoviny rovnoměrně. |
6 | Na talíř připravte listy salátu a položte stejné porce chřestové i těstovinové směsi. |