Vepřové klobásy s prosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové klobásy s prosem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 39566 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
10 g | Majoránka |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Proso - obilky |
20 g | Sůl |
1000 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 443,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Paprika mletá sladká, Proso - obilky, Sůl, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové klobásy s prosem postup přípravy receptu:
1 | V horké vodě spaříme proso, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme doměkka. |
2 | Do mísy dáme vepřové mleté maso, přidáme mletou papriku, majoránku, osolíme, opepříme a přimícháme prolisovaný česnek. Vymícháme masové těsto, do kterého nakonec přimícháme vychladlé vařené proso. |
3 | Masovým těstem naplníme vypraná střívka, konce dobře uzavřeme, vložíme do vroucí vody a velmi zvolna vaříme asi 50 minut. Můžeme ještě doudit. |