Husa dušená na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husa dušená na víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39569 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1000 g | Husí prsa |
100 g | Mrkev kořen |
100 g | Petržel kořen |
9 g | Sůl |
4 g | Tymián sušený |
2 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 128,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí prsa, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husa dušená na víně postup přípravy receptu:
1 | Husí prsa nakrájená na porce opečeme na husím sádle ze všech stran. Podlijeme vodou a vínem, přidáme nastrouhanou cibuli a kořenovou zeleninu, tymián a sůl. Dusíme zakryté, podle potřeby podléváme a občas otočíme. Hotové maso musí být měkké a zelenina rozvařená, takže se omáčka nemusí zahušťovat. |