Pomazánka z lučina a červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z lučina a červené řepy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39573 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
200 g | Červená řepa |
30 g | Jogurt bílý |
20 g | Kopr čerstvý |
300 g | Lučina smetanový sýr |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 135,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Lučina smetanový sýr, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z lučina a červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Jogurt dáme do mísy, přidáme sýr a metličkou dobře rozšleháme. Červenou řepu oloupeme, umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do mísy, kam přisypeme nasekaný kopr, zas vše promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, zamícháme a můžeme mazat na pečivo. |
Poznámka
Pomazánka je vhodná i jako základ na obložené chlebíčky.