Recept

Oříškové lasagne s cuketou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39574
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

675 g Cuketa
12 ks Lasagne
1 ks Lilek
25 g Máslo čerstvé
2,5 ml Muškátový oříšek
15 ml Olej olivový
10 ml Omáčka Shoyu
85 g Oříšky piniové
1 ks Petržel - nať
85 g Sýr Čedar
280 g Sýr Ricotta
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 942kJ
5% Sacharidy 17 g
52% Tuky 39 g
17% Sodík 348 mg
34% Bílkoviny 19 g

Oříškové lasagne s cuketou postup přípravy receptu:

1

Lasagne položíme na plech na pečení a zalijeme vařící vodou tak, aby nevykukovaly na hladině. Necháme je 10 minut ponořené a posléze je vyndáme a osušíme.

2

Na pánvi opékáme (bez tuku) piniová semínka 2 minuty.

3

Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme nakrájenou cuketu společně s trochou vody a opékáme, dokud není cuketa měkká. Cuketu odstavíme z ohně a smícháme s opečenými piniovými semínky a ricottou. Přidáme špetku muškátového oříšku a řádně zamícháme.

4

Lilek nakrájíme na silnější plátky a 4 minuty smažíme na rozehřátém olivovém oleji, občas zamícháme. Do směsi přilijeme sójovou omáčku shoyu (můžeme i klasickou) a přikryjeme pokličkou, dokud lilek nezměkne, občas zamícháme. Vzniklou směs s lilkem rozmixujeme na kaši.

5

Dno čtvercové zapékací mísy pomažeme máslem a položíme 4 plátky lasagní, které zalijeme polovinou směsi s cuketou. Na směs následně položíme další 4 plátky a zalijeme polovinou směsi s lilkem a zbývající směsí s cuketou. Tuto vrstvu pokryjeme zbývajícími plátky lasagní a polijeme zbytkem směsi s lilkem.

6

Celou mísu posypeme nastrouhaným čedarem. Troubu předehřejeme na 190 °C a zapékáme 40 minut, dokud se sýr neroztaví a nezabarví do zlatova. Odzdobíme nakrájenou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept