Recept

Špenátové skopové kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39575

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
3 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
4 polévková lžíce Jogurt bílý
2 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín drcený
100 g Máslo čerstvé
1 kg Skopové maso přední
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
6 stroužek Česnek
500 g Špenát mražený
Horké koření [39441]
3 kávová lžička Chilli koření mleté
1,5 kávová lžička Hřebíček
3 kávová lžička Kardamom
3 kávová lžička Kmín celý
6 kávová lžička Koriandr celý
0,8 kávová lžička Muškátový oříšek
1,5 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 828kJ
4% Sacharidy 16 g
75% Tuky 56 g
14% Sodík 273 mg
54% Bílkoviny 30 g

Špenátové skopové kari postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném másle, přidáme utřený česnek, všechno koření a jogurt. Na mírném ohni krátce osmažíme.

2

Vložíme maso, ochutíme solí a orestujeme do hněda. Přidáme rozmrazený špenát, podlijeme a dusíme do měkka. Nakonec můžeme nechat pokrm dojít ve vyhřáté troubě.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept