Dýňová polévka na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňová polévka na cibulce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39576 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 kostka | Bujón zeleninový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Dýně |
2 g | Dýňová semínka |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 l | Voda pitná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 901,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dýně, Dýňová semínka, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka), Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňová polévka na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Dýni oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci zahřejeme olej, vysypeme cibuli, necháme zesklovatět, potom přidáme dýni, česnek, zalijeme vodou, vhodíme kostku bujonu a vaříme tak dlouho, dokud není dýně měkká. Do uvařené dýně vylijeme smetanu, horkou polévku rozmixujeme dohladka, osolíme, opepříme, prohřejeme, stáhneme z ohně a porcujeme na talíře. |