Dušené skopové na hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené skopové na hořčici
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39577 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
3 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Garam masala |
2 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Máslo čerstvé |
1 hrnek | Masový vývar |
500 g | Skopové maso přední |
1 špetka | Sůl |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,5 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 504,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Hořčice, Máslo čerstvé, Masový vývar, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené skopové na hořčici postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší kousky. Horké koření smícháme s hořčicí a solí, touto směsí maso potřeme a necháme cca 1 hodinu marinovat. |
2 | Poté rozpálíme máslo, vložíme maso i s marinádou, nakrájené brambory, ochutíme garam masalou a přidáme nadrobno nasekanou cibuli. Krátce orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |