Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39580

Ingredience

3 ks Brambory
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
1 ks Feferony
1 kávová lžička Garam masala
150 g Hrách
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
70 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Skopové maso přední
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
4 stroužek Česnek
Horké koření [39441]
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
0,3 kávová lžička Hřebíček
0,5 kávová lžička Kardamom
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Koriandr celý
0,1 kávová lžička Muškátový oříšek
0,5 ks Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 407kJ
12% Sacharidy 42 g
44% Tuky 33 g
10% Sodík 199 mg
54% Bílkoviny 30 g

Skopové kari na hrachu postup přípravy receptu:

1

Hrách necháme přes noc namáčet. Brambory nakrájíme, na rozpáleném tuku osmažíme, přidáme horké koření, posekanou cibuli, petrželku i česnek a orestujeme. Vmícháme hrách, koření a opět osmahneme.

2

Zalijeme vodou a dusíme. Vložíme nakrájené maso, nadrobno rozkrájenou feferonku, ochutíme cukrem a solí. Jakmile maso změkne, zahustíme šťávu moukou, rozmícháme a provaříme.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept