Skopové kari na hrachu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové kari na hrachu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39580 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Garam masala |
150 g | Hrách |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
70 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Skopové maso přední |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Horké koření [39441] | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,3 kávová lžička | Hřebíček |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Koriandr celý |
0,1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,5 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 101,8mg |
Draslík | 851,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 232,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr moučkový, Feferony, Kmín drcený, Sůl, Zázvor mletý, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Hrách, Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Nové koření mleté, Petržel - nať, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové kari na hrachu postup přípravy receptu:
1 | Hrách necháme přes noc namáčet. Brambory nakrájíme, na rozpáleném tuku osmažíme, přidáme horké koření, posekanou cibuli, petrželku i česnek a orestujeme. Vmícháme hrách, koření a opět osmahneme. |
2 | Zalijeme vodou a dusíme. Vložíme nakrájené maso, nadrobno rozkrájenou feferonku, ochutíme cukrem a solí. Jakmile maso změkne, zahustíme šťávu moukou, rozmícháme a provaříme. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.